06.07.2021

Nur Camii Konferans Salonunda 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizayonu tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI konuşmacı olarak katıldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında sadece idari personele yönelik düzenlenen programa Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet YAMAN, Kırıkkale İlçe Müftüleri ve Müftülük idari personeli dinleyici olarak katıldı.

Nur Camii İmam-Hatibi Mustafa ŞENTÜRK’ün Kur’an tilaveti ile başlayan programda sunum yapmak üzere sahneye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığı ile yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonunu hakkında akla gelebilecek tüm soruların cevaplarını içeren bir sunum yaptı. Kurbanların fiyat belirlenmesi, kurbanlıkların satın alınması, kesilmesi, vekalet sahiplerinin bilgilendirilmesi gibi çok konularda dinleyicileri bilgilendirdi.

Vekaletle Kurban Örganizasyonunun özellikle Müslüman ülkeler açısından büyük bir öneme sahip olduğuna değinen Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI organizasyonun büyük ir hasssasiyetle, Yurtiçinde 430 İl ve İlçe Merkezinde, Yurtdışında 74 Ülke ve 308 bölgede faaliyet gösterdiğini ifade etti. Önceki yıl Kırıkkale’de 1187 hisse vekaletle kurban bağışı yapıldığını ve 2019 yılına göre %29’luk bir artış olduğuna dair bilgiyi de dinleyicilerle paylaştı.

Program İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR’ın Umre ve Kudüs Ziyaretleri Daire Başkanı Yaşar ÇAPÇI’ya günün anısına tablo takdimi ile sona erdi.