14.05.2022

Müftü Yaşar: Hafızlar Ayaklı Kur’an’dırlar

Kırıkkale İl Müftülüğü Geylani Kur’an Kursundan hafızlığını tamamlayan 32 Öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi Nur Camii’nde gerçekleştirildi.

Merasime İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, İslami İlimler Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Mevlüt Erten, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Hafız yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İcazet Töreni Melike Hatun Camii Müezzin Kayyımı Hafız Cafer Akbay’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, konuşmasında hafızlığın önemine değindi.

Dünyanın yaratılışından itibaren gerçekleşen en önemli hadise Kur’an’ın nazil olmasıdır

Dünyanın yaratılışından itibaren en önemli hadisenin Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri ve kendisine Kur’an-ı Kerim gönderilmesi olduğunu ifade etti. İndirilmeye başlandığı geceyi bin aydan hayırlı yapan, kıyamete kadar muhafaza edilecek olan ve bugün de bir araya gelmemize vesile olan, 32 hafızımızın tamamını ezberlemiş olduğu Kur’an-ı Kerim olduğunu belirtti.

Hafızların anne-babalarına güneş ışığından daha parlak taç giydirilecektir

Mahşer meydanında hafızların anne babalarına giydirilecek olan şeref tacının güneşin ziyasını bile arkada bırakacağının, dolayısıyla hafızların anne babalarına büyük bir makam verileceğinin hadisi şerifte belirtildiğini sözlerine ekledi. İl Müftüsü Yaşar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hadis-i Şerifte  ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ buyurmuştur. Bugün hafızlarımız inşaallah Hz Aişe validemizin peygamber Efendimiz için söylediği gibi ayaklı Kur’an olarak aramızda dolaşacaklardır. Yine Hz Aişe validemiz, kendisine sorulan bir soruya karşılık ‘Cennette dereceler Kur’an ayetleri sayısı kadardır. Cennete girenler arasında Kur’an okuyanlardan daha faziletli kimseler olmayacaktır’ şeklinde cevap vermiştir.”

Müftü Yaşar programda emeği geçen, maddi-manevi destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Program tekbirler eşliğinde hafızların geçit töreni ve yerlerini almaları ile devam etti. Camide yerlerini alan öğrenciler Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un yönetiminde topluca kısa sureleri okudular. Kur’an tilavetinin ardından hafızlara hediyeler takdim edildi. İcazet töreni Öğle namazından önce okunan Kur’an tilaveti, namaz kılınışı ve namazdan sonra yemek ikramı ile sona erdi.