26.05.2022

Müftü Yaşar: Çocuklar Görerek Öğrenir

Müftü Yaşar: Çocuklar görerek öğrenir

Bağış Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri ve velileri kahvaltı programında bir araya geldiler. Programa İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ve Kur’an Kurslarından sorumlu Müftü Yardımcısı Kübra Göker, 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri ve velileri katıldı.

Çocuklar gördüklerini uygularlar

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Geleceğimizin teminatının çocuklarımız olduğunu, çocuklarımızı Milli ve manevi değerlerle donatmamız gerektiğini, çocuklarımıza karşı kurulan tuzakların boşa çıkarılmasında hepimize büyük görevler düştüğünü fakat aileye (anne-babaya) daha çok görevler düştüğünü, aile çocuk eğitiminde ve yetiştirilmesinde anahtar rol oynadığını, ailenin Allah’ın dünyada bizlere verdiği en önemli nimetlerden biri olduğunu söyleyerek çocuk eğitimi ile ilgili İbn-i Haldun’un “Çocuklarınızı eğitmeye çalışmayın. Zira zaten size benzeyeceklerdir’’ Sözünü hatırlatan müftü Yaşar ‘’Kendi hal ve hareketlerimize dikkat edersek çocuklarımızın geleceği için daha iyi olacaktır” dedi.

İbn-i Haldun’un sözünden yola çıkarak çocukların hep anne-babalarını taklit ettiklerini, olumlu olumsuz birçok davranışı onlardan öğrendiklerini; onlara sevgimizi izhar etmemizi, onları sevdiğimizi söylememizi ve kendilerine değer verdiğimizi hissettirmemiz, onları karşımıza alıp çoğu konularda fikir alışverişi yaparak fikirlerini önemsediğimizi göstermemizi, sorumluluk bilincini öğretmek için birlikte zaman geçirilmesi gerektiğini söyleyen Müftü Yaşar, kız çocukların eğitiminin daha önemli olduğunu, zira bir erkek yetiştiren bir birey yetiştirmiş, bir kız yetiştiren ise bir aile yetiştirmiş olacağını sözlerine ekledi. Kahvaltı programında emeği geçen Kur’an Kursu öğreticilerine ve velilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Minikler Kur’an okudu ve yemek duası yaptılar

4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan Kur’an’ın Kerim ve yapılan yemek duasıyla kahvaltı programı sona erdi.