31.05.2022

4-6 Yaş Kur’an Kursları çocuk şenliği programı düzenlendi

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği" düzenlendi. Kırıkkale Büyük Şehir Parkında gerçekleştirilen program Gök Mescidi İmam-Hatibi Erdi Pekacar’ın Kur’an tilaveti ile başladı.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencileri, öğrenci velileri ve çok sayıda çocuğun katıldığı şenlikte minikler, Hacivat-Karagöz tiyatrosunun yer aldığı ve unutulmaya yüz tutmuş dalye-dombik, çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sek-sek gibi yarışmaların yanında yap-boz, ebru, boyama, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi.

Şenlikte açış konuşması yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar “Kur’an-ı Kerim’de ‘Ey iman edenler, kendi nefsinizi, ehlinizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyun” buyrulduğunu hatırlatarak “Ayetin gereği çocuklarımıza başta Kur’an-ı Kerimi öğretmen olmak üzere kadim geleneğimizi, milli manevi değerlerimizi öğretme görevini yapan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızın yıl sonu programında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Peygamber Efendimiz ‘Sizin en değerliniz Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir, çocuklarına Kur’an’ı öğreten ve amel etmesini vesile olan anne-babalara giydirilen tacın ziyası güneşin ziyasını gölgede bırakacaktır’ buyurmaktadır” diyerek anne-babalara çocukların yetiştirilmesi konusunun önemine dair verdiği bilgiler ile ve programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program içerisinde miniklere ikramlar ve çeşitli hediyeler verildi.