01.06.2022

Nur Camii Konferans Salonunda vekaletle kurban organizasyonu toplantısı düzenlendi

Nur Camii Konferans Salonunda 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Sicil Daire Başkanı Orhan İşler konuşmacı olarak katıldı. Programa Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri salonda katılım sağlarken 8 ilçe müftülüğü görevlileri de canlı yayın üzerinden programı takip ettiler.

Çarşı Camii Müezzin-Kayyım’ı Vahit Kalkan’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programda sunum yapmak üzere sahneye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Sicil Daire Başkanı Orhan İşler, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığı ile yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonunda hedefin, kurban kesebilir durumda olan tüm vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerini sağlamak, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya katkı sağlamak olduğunu belirterek vekaletle kurban hakkında akla gelebilecek tüm soruların cevaplarını içeren bir sunum yaptı. Kurbanların fiyat belirlenmesi, kurbanlıkların satın alınması, kesilmesi, vekalet sahiplerinin duyurulması gibi çok konularda dinleyicileri bilgilendirdi.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, konuşmasında toplantının içeriği hakkında vermiş olduğu kısa bilginin ardından “Balkanlardan Kafkaslara, Afrika’dan Amerika’ya, Haiti’ye kadar vatandaşlarımızın vekaleten bağışladığı kurbanları yerlerine ulaştırmak, aynı zamanda gönül köprüsü kurmak, hayata dokunabilmek; bunun çok büyük geri dönüşümleri oluyor. Ülkemiz en ufak bir sıkıntıya düştüğü zaman bizim için dua ettiklerine şahit oluyoruz. Vekaletle kurban ile ilgili önceki yıllarda her geçen yıl artarak devam eden verimli hizmetleriniz oldu. Bütün illerde yapılan ve yapılacak olan ve ilimizde de başlayacak olan toplantıda verilen bilgileri sabırla dinleyeceğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum, toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Program Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle

Kurban Organizasyonu basın toplantısı canlı yayınının izlenmesi ile sona erdi.