03.11.2022

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm birimlerde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile "Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı" tüm Türkiye’de gerçekleştirildi.

İlimizde de Kırıkkale İl Müftülüğü binası ve Kur’an Kurslarında 3 bin civarında öğrencinin katılımlarıyla gerçekleştirilen tatbikata  Vali yardımcısı Sibel Köse, İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, İl Müftü yardımcısı Kübra Göker Atatepe Camii Kur’an Kursunda katıldılar. Alarm verilmesiyle başlayan tatbikat AFAD koordinesinde herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşılmadan başarıyla tamamlandı.

Kırıkkale İl Müftüsü Yaşar tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, “Tüm Türkiye'de idari binalar, müftülük binaları, eğitim merkezleri ve Kur'an kurslarında bu tatbikatın eş zamanlı düzenlendiğini, ilimizde de İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı 110 Kur'an kursunun yanı sıra 4-6 Yaş Kur’an Kursları ve Hafızlık Yatılı Kur'an kursları dahil 2 bin 725 öğrencimiz tatbikata katıldı” dedi.