18.11.2022

Kırıkkale’de ‘Engelsiz Cami Buluşması’

Kırıkkale İl  Müftülüğü, "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında işitme engelli Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "Cami-Engelli Buluşması" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla başlatılan "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Cami-Engelli Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Kırıkkale İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce işitme engelli Kur’an kursu öğrencilerine yönelik  Nur  Camii’nde düzenlenen “Cami-Engelli Buluşması’nda’’ İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar  öğrencilerle  bir araya geldi.

Kırıkkale İl  Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ayşe Er Eliaçık  koordinesinde  gerçekleştirilen programda, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Akabinde Tüm Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç’un  ev sahipliğinde kahvaltı programı düzenlendi.

Program sonunda Müftü Yaşar programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.