08.03.2023

Nur Camii'nde kandil programı düzenlendi.

Ramazan'ın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, Kırıkkale'de dualarla idrak edildi. Rahmet ve mağfiret mevsimi Ramazan ayının habercisi Şaban ayının 15. Gecesi Berat Kandili münasebetiyle yapılan programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Programa katılan cemaate hitap eden İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Berat gecesi kurtuluş, af ve arınma gecesidir. Af ve bağışlanma dilemek için bu tür gün ve gecelerin en iyi şekilde idrak edilmesi gerekir. Allah Resulü buyuruyor ki; "Berat Gecesi güneş battıktan sonra, Allah (c.c.) semaya tecelli eder ve derki; "Yok mu benden af isteyen onu bağışlayayım, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu benden derdi olup derman isteyen derman olayım, yok mu benden şifa isteyen ona şifa vereyim."  hadisini hatırlatarak "Rabbim güneş doğana kadar biz kullarına böyle seslenir. Özellikle bu zor günlerimizde, insanlığın karşı karşıya kaldığı bu zor imtihanda bize düşen, sıkıntılarımızı kalbimizin tüm derinliklerinden arz etmemizdir. Rabbim bu geceyi hepimize güzel ifa ve ihya etmeyi nasip eylesin inşallah." İfadelerini kullandı.

Nur camiini dolduran vatandaşlar program sonunda, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ile afetzedeler için dua etti.