12.01.2024

Hafızlık kursunda "Huzur Terapi ve Okuma Salonu" açıldı

Yatılı hafızlık kız Kur’an kursunda, Kırıkkale İl Müftülüğü koordinesinde hayır sahiplerinin desteğiyle hazırlanan "Huzur Terapi ve Okuma Salonu" nun    açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Hacı Abdullah İpekçi Kur’an kursunda yatılı eğitim gören öğrencilerin ders dışı zamanlarında   bilgi birikimlerini artırmaları, fiziksel aktivitelerine katkıda bulunmaları ve zihinsel becerilerini geliştirmeleri amacıyla hazırlanan  salonun  açılış programına  İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker, müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İçerisinde kütüphanenin de bulunduğu salon, spor aletleri ve akıl-zeka oyunlarıyla donatıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar,  "Çocuklarımıza boş zamanlarında dinlenecekleri ve az da olsa sosyalleşe bilecekleri bir ortam hazırladık, hayırlara vesile olsun. Ben bu salonun yapımında, hazırlanmasında önderlik eden Kurs Öğreticimiz  Hamide Keleş hocamıza,  hayır sahiplerimize ve  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada eğitim gören öğrencilerimizi de tebrik ediyorum, Rabbim kolaylık versin. Onlara emek veren başta  aileleri olmak üzere hocalarına, müftülüğümüz personeline teşekkür ediyorum. " dedi

Açılışın ardından salonu inceleyen öğrenciler eğlenerek  keyifli anlar yaşadı.

Program  sonunda İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar öğrencilerle masa tenisi oynadı.