02.02.2024

Kırıkkale’de öğrenciler kış kampında buluştu

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından ara tatilinde öğrencilere yönelik kış kampı düzenlendi.

Kırıkkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü koordinesinde öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla 10/18 Yaş arası kız/erkek öğrencilere yönelik “Kış Kampında Buluşalım” adı altında kamp programı düzenlendi.

Erkek öğrenciler için Geylani Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursunda, kız öğrenciler için Hacı Abdullah İpekçi Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursunda düzenlenen kampa İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar ziyarette bulundu.

Öğrencilerle tek tek ilgilenip sohbet eden İl Müftüsü Yaşar; “Canlı cansız tüm varlıkların bir amacı, bir gayesi var, her şeyin bir yaratılış gayesi var, bizim de gayemiz Allah’a inanmış Müslümanlar olarak kulluk görevlerimizi yerine getirmektir. Hz. Adem Aleyhisselamdan Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimize kadar gönderilen tüm peygamberler de bir amaç için bir gaye için gönderildiler. Bizler de Peygamber efendimize gönderilen kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri olan “Oku” emrine uyarak bu emre göre hayatımızı şekillendirmemiz ve yaşamamız gerekir ” dedi.

Müftü Yaşar Kampa katılan öğrencilerin başta ailelerine, kampta emeği geçen tüm hocalarına ve kurs görevlilerine teşekkür etti. Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Ziyarette İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker de hazır bulundu.