04.02.2024

Dereceye giren öğrenciler kahvaltıda buluştu

Kırıkkale'de "Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz" projesi kapsamında ara tatil döneminde camide cemaatle namaza katılan ve mahallesinde  dereceye giren öğrencilere yönelik  kahvaltı programı düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları ve İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde  düzenlenen kahvaltı programına İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü Yardımcısı Kübra Göker,  TDV Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Çavdar, Gençlik Koordinatörü Sefa Karadağ, Din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Çok yoğun bir katılımın olduğu kahvaltı programında konuşan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar,  "Beş vakit namaz Miraç gecesi verilen hediyeler arasındadır. Bu sebeple, namaz müminin miracıdır denmiştir. Yani Efendimizin Miraçla yaşadığı manevî yükselmeye benzer bir yükselmeyi, müminler de namazla yaşarlar. Peygamber efendimizin ifadesiyle benim ümmetim namaza durduğu zaman Allah ile görüşüyordur. Biz onu görmesekte Allah bizi görüyor. Namaz kıldığımız zaman bizde miraca çıkıyoruz. Namaz olmazsa olmaz en önemli ibadetlerden biridir. Sizlerde 15 gün boyunca namaz kılarak Miraca çıktınız  ve Allah’la buluştunuz. Bu kış günlerinde soğuk havaya rağmen projeye katılım sağlayan sizleri, ailelerinizi ve sizlere emek harcayan Din görevlilerimizi  canı gönülden yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Miraç Kandili haftasında  öğrencilerin de bu programla camileri doldurarak Miraca çıktıklarını ifade eden İl Müftü Yardımcısı Göker de  tüm katılımcılara ve ailelerine teşekkür etti.

Coşkulu anların yaşandığı program sonunda tüm öğrencilere  hediyeler verildi.