27.02.2024

Zekat Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Zekat bilgilendirme” toplantısı yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, koordinatörler, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Kırıkkale İl Müftülüğü ev sahipliğinde Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen din görevlilerine yönelik “Kardeşliğimiz İyilikle Güçlensin” başlığı altında zekat bilgilendirme toplantısına, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Yunus Akkaya konuşmacı olarak katıldı.

Açış konuşmasını İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın yaptığı programda katılımcılara sunum yapan Akkaya; “Biz iyiliği emredip, kötülükten sakındıran bir toplumuz. Anayasal bir kurum olan Başkanlığın mensubu olan bizler açık ve şeffaf bir şekilde herkese ulaşmalıyız. Bunu yaparken samimi, sabırlı, kararlı ve güvenilir olmayı göz ardı etmemeliyiz.” dedi.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdur insanlara ulaştırılan yardım ve hizmetlere de değinen Akkaya sözlerine şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, aynî yardımlardan nakdî desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman azınlıkların, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız. Ülkemizde 1003 şube, yurt dışında ise 149 ülkede faaliyet göstermekteyiz. Amaç ve gayemiz yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmaktır. Hedefimiz ise ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmaktır.” dedi.

Akşam saatlerinde Kırıkkale’nin hayırsever iş insanları ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ile İl Müftülüğü toplantı salonunda bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Yunus Akkaya Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye’de ve dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarındaki muhtaçlara ulaştırdığı yardımlar ve hayır hizmetlerine dair detayları aktardı.