08.03.2024

"Savaş, Göç ve Kadın" konulu konferans düzenlendi

Kırıkkale İl Müftülüğü ve KADEM Kırıkkale Temsilciliği koordinesinde “Savaş, Göç ve Kadın“ temalı konferans gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programları çerçevesinde Kırıkkale İl Müftülüğü ve KADEM Kırıkkale Temsilciliği koordinesinde "Savaş, Göç ve Kadın" konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Hatice Kahyaoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, İl Müftü V. Metin Arcaklıoğlu, İl Müftü Yardımcıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Rukiye Eryılmaz, KADEM Kırıkkale Temsilciliği Sorumlusu Aşkın Taştan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri ve davetliler katıldı.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen program Nur Camii İmam Hatibi Murathan Önder’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasında İl Müftü V. Metin Arcaklıoğlu programa katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.

Selamla konuşmasını yapan KADEM Kırıkkale Temsilciliği Sorumlusu Aşkın Taştan, tüm kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü" kutladı.

Akabinde katılımcılara “Savaş, Göç ve Kadın” temalı sunumunu yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Kahyaoğlu savaşın da bir ahlakının olduğunu vurgulayarak "Savaş maddi menfaat için yapılmaz. Sivilleri, din adamlarını, kadınları, yaşlıları, akıl hastalarını savaşta öldürmek yasaktır. Kadınlara kız çocuklarına tecavüz etmek yasaktır." dedi.

Anne ve babalar olarak ebeveynlerin sorumluluklarını da hatırlatan Uzman Kahyaoğlu "Okuyan, üreten, çalışan, vatanını ve milletini seven değerlerine bağlı insanlar olmaya ve yine evlatlarımıza bu bilinci aşılamaya gayret edeceğiz. Müslümanları bölmeye, ayrıştırmaya kalkışanlara fırsat vermeyeceğiz. Çünkü ‘Müslüman Müslümanın Kardeşidir’ unutmayacağız." İfadelerini kullandı.

Program  Gazze başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumlar için yapılan dua ile sona erdi.