14.03.2024

Kırıkkale’de liseli gençler iftarda buluştu

Kırıkkale İl Müftülüğü lise pansiyonlarında kalan öğrencilere yönelik iftar programı düzenledi.

Kırıkkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları organizesinde manevi rehberlik hizmeti sunulan lise öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen programa Gençlik Koordinatörü ve İl Vaizi Zehra Çalışkan, TDV Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Çavdar, Manevi danışmanlar, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

İftar öncesi konuşma gerçekleştiren Gençlik Koordinatörü ve İl Vaizi Çalışkan, gençlikte yapılan ibadetin önemine değinerek "Her yaşın ayrı bir güzelliği, ayrı bir sorumluluğu vardır. Ömür bize verilmiş bir emanettir, bir sermayedir. Bu emaneti, bu sermayeyi, en güzel şekilde sarf etmeliyiz. Gençlerimizin Dini değerlerle yetiştirilmesi, yarınlara güvenle bakmamızı, güçlü ve sağlam bir toplum olmamızı sağlayacaktır. Hz. Peygamber (sav) karanlık çöllerden, dünyaya aydınlık dağıtırken gençler eliyle bir medeniyet inşa etmişti. Yarınlarımızı inşa edecek en büyük umudumuz siz güzide gençlerimizsiniz." ifadelerini kullandı.

İsrail tarafından Gazze’de saldırıya uğrayan Filistinliler için duaların edildiği programda, gençler tarafından ilahiler söylendi, şiirler okundu.

Program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.