03.05.2024

Kırıkkale İl Müftüsü Topal, görevine başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Bingöl İl Müftüsü iken Kırıkkale İl Müftüsü olarak atanan Mustafa Topal yeni görevine başladı.

İl Müftülüğünde düzenlenen programla görevi İl Müftü Vekili Metin Arcaklıoğlu’ndan teslim alan Müftü  Topal, "Geçmişten bugüne kadar müftülük görevini yerine getiren tüm hocalarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim Kırıkkale’mize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.  Bu kutlu hizmette tüm Din görevlilerimize ve Müftülük personelimize kolaylıklar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Akabinde program İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ekiz’in duası ile tamamlandı.

Mustafa Topal kimdir?

1963 tarihinde Aksaray’da doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray merkeze bağlı Boyalı Köyü’nde yaptı. 1983 yılında Niğde'de İmam Hatip Lisesini tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi'nde kursiyer Müftü- Vaiz adayı olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı.
1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne Müftü olarak atandı. 1996 yılında Almanya’ya Din görevlisi olarak görevlendirildi. 2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin İli Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında yine Mersin İli Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya İli Alanya İlçesine, 2018 yılında Bozüyük İlçesine atandı. 01.12.2021 tarihinden itibaren Bingöl İl Müftüsü olarak görev yapan Topal, 22 Şubat 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kırıkkale İl Müftülüğü görevine atandı.
Mustafa Topal Evli ve üç çocuk babasıdır.
Görevi esnasında Bozyazı, Erdemli, Alanya, Bilecik ve Bozüyük mahalli gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Halen Kırşehir'in bir mahalli gazetesinde yazmaktadır.
Hece Şairleri Ansiklopedisi'nde şiirleri yer aldı. Kırşehir Valiliğince bastırılan Kırk Şiirle Üç Alperen adlı esere şiirleriyle katıldı. Cumhuriyetin 100. Yılı dolaysıyla hazırlanan "Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk ve Cumhuriyet" adlı şiir kitabının ve Bingöl Valiliğince hazırlanan "Bağrımdaki Ateş Gazze" adlı şiir kitabının koordinatörlüğünü yaptı. Aksaray Valiliğince bastırılan Şairlerin Dilinden Yunus Emre adlı şiir kitabını derledi. Gönül Eri ve Çıngı Dergilerinde şiirleri ve yazıları yayınlanmaktadır.
“Ah Şu Gönlüm" adlı yayınlanmış bir şiir kitabı, ayrıca yayınlanmamış bir şiir, bir de nesir kitabı bulunmaktadır.