06.03.2017

AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ TANITIM PROGRAMI İCRA EDİLDİ

Erasmus+ programının 30. Yılı kampanyası etkinlikleri kapsamında ilimiz müftülüğünce 22 Şubat 2017 Çarşamba günü İl Müftülüğü Seminer Salonunda “Sosyal Entegrasyon ve Dahil Etme” teması merkeze alınarak tanıtım programı icra edildi.

Programa İl Müftüsü, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, il genelinde görev yapan vaizler, il ve ilçede görev yapan din görevlileri katılmıştır. Programda Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen 2015-1-TR01-KA104-020427 referans numaralı “Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi” projesi tanıtılmıştır.

Tanıtım programı İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’ın açılış konuşması ile başladı.

Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi Proje Uzmanlığı görevini yürüten Dursun AÇIKGÜL AB projeleri hakkında bilgi verdi. Dezavantajlı Gruplara yönelik projenin yürütücüsü ve Proje Bilimsel Koordinatörü Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatıma Zeynep BELEN, projenin yazım, kabul, seçilme ve uygulama süreçleri ile ziyarette bulunduğu İspanya ayağındaki izlenimlerini anlattı ve AB Projesi ile dezavantajlı gruplara yönelik iyi uygulama örneklerinin bulunduğu İspanya, Almanya, Macaristan’da dezavantajlı grupların manevi, psiko-sosyal bakım uygulamalarının katılımcılar tarafından yerinde görülerek incelenmesi, böylece iyi uygulama modellerinin ve öğrenilen deneyimlerin basılı, görsel, sosyal medya ve internette yaygınlaştırılması, formasyon ve yeterliliklerinin artırılması, konsorsiyum üyelerinin bağlı oldukları birimlerin dezavantajlı gruplara dair sosyal politikalarını belirlemesi, kurumlar arası işbirliği ağının geliştirilmesi ve onuncu kalkınma planında dezavantajlı grupların entegrasyonuna ve fırsat eşitliğine dair stratejik hedeflerin gerçekleştirilmesi konularında katkı sağlanması amaçlandığını belirtti.

Kırıkkale İl Müftülünde Vaiz olarak görev yapan İbrahim SAĞLAM ve Zeynep YÜKSEL ise Almanya izlenimlerini aktardılar ve Almanya’daki çocuklara, gençlere, yaşlılara ve hastalara yönelik psiko-sosyal manevi bakım uygulamalara dair bilgi verdiler.

İl Müftülüğü Vaizi Hilmi KELEŞ ise projenin Macaristan izlenimlerini katılımcılara aktarmıştır. Program karşılıklı soru ve cevaplarla devam etmiştir ve bu şekilde AB projeleri konusunda kurum personeli bilgilendirilmiştir.