16.03.2017

NUR CAMİ KONFERANS SALONUNDA KADINLARA KONFERANS

NUR CAMİİ KONFERANS SALONUNDA KADINLARA KONFERANS

8 Mart Kadınlar günü münasebetiyle Kırıkkale İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR, dinleyici olarak da il protokol eşleri, Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Nur Camii İmam Hatibi Murathan ÖNDER'in Kur'an tilavetiyle başlayan programda İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUR, konferansında özetle şu bilgilere yer verdi:

Kadın Allah’ın Rahim sıfatının tecellisi olarak yaratılmıştır ve dünyaya gelecek olan çocuk kadına emanet edilmesi gibi yani gelecek nesli şekillendirme gibi bir şeref verilmiş ve sorumluluk yüklenmiştir.

Her devirde olduğu gibi bu devirde de evi toplayan, derleyen, ayakta tutan anne olmuştur. 4 Martta gerçekleştirilen Milli Kültür Şurasında “Kadın, çadırın direğidir” ekseninde konuşmalar yapılmıştır.

Ülkemiz aile yapısı manevi değerlerimizden dolayı Avrupa’ya nispeten daha güçlüdür. Bu da imanımızdan; bedeni ve maddi ihtiyaçlarımızın yanında dünyayı bir imtihan yeri olarak düşünmek akli, kalbi ve ruhi ihtiyaçlarımızı da hissetmemiz ve ona uygun olan bir hayatı yaşamamız gerektiğinin bilincinde olmamızdan kaynaklanmaktadır.

En değerli zaman, en değerli kişi ve en değerli iş nedir?

En değerli zaman içinde bulunduğumuz an, en değerli iş şu andaki iş, en değerli kişi de yanımızdaki kişidir. Öyle ise en yakınımızdaki eşimize, yapmakta olduğumuz işe ve içinde bulunduğumuz zamana odaklanarak bu 3 şeyin hakkını verebilirsek hayatımızın daha dengeli devam ettiğini görebiliriz.