09.06.2018

KADİR GECESİNİ BİR ÖMRE BEDEL YAPALIM

KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI

Muhterem Kırıkkaleli Hemşehrilerim;

Rahmet,  mağfiret,  feyiz ve bereket iklimi olan bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın  “Bin Aydan Daha Hayırlı” diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan “Kadir Gecesi” ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 10 Haziran 2018 Pazar gününü 11 Haziran 2018 Pazartesi gününe bağlayan gece mübarek Kadir gecesidir. Kırıkkaleli hemşerilerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.

Muhterem Kardeşlerim!

Allah’u Teala, bu geceyi Kadir Suresinde bizlere şöyle anlatmaktadır. “Şüphesiz biz, (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana bildiren nedir? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail, Rabbi'nin izni ile her iş için o gece iner. O, tan yeri ağarana kadar bir esenliktir.”

Kainattaki bütün varlıklarla ilgili hususların planlanarak,  yıllık ilahi programın yürürlüğe konulduğu, bu sebeple de “Kader ve Takdir” manasına gelen Kadir ismi verilmiş olan bu geceyi yücelten, kutlu ve mukaddes kılan en önemli sebep;  hiç şüphesiz ki, insanlık aleminin hidayet rehberi, ilim, irfan ve ahlak meşalesi olan Kur’an-ı Kerim’in Cibril-i Emin vasıtasıyla  Hz. Muhammed (s.a.v)’e indirilmeye başlanmış olmasıdır. Çünkü Kur’an,  “En Doğru Yola İleten”, “İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkartan, her şeye galip ve övgüye layık olan  Allah’ın yoluna ulaştıran” ilahi bir kitaptır.

Kur’an;  insanlığın huzurdan uzak, bunalım içerisinde kıvrandığı bir dönemde katılaşan, kararan kalpleri aydınlığa ve sükûnete sevk eden, merhametsizlik yerine şefkati, çatışma yerine barışı, düşmanlık yerine sevgiyi, mutsuzluk yerine esenliği öğütleyen, birliği ve dirliği öngören, kısacası hayatımıza yön veren ve kıyamete kadar da baki olan yüce bir kitaptır. Yeter ki biz, onu anlamaya çalışalım, onun tavsiye ve emirlerine uyalım.

Kıymetli Kardeşlerim!

Bu gecede, Kur’an-ı Kerim ve mealini okuyarak hayat muhasebesini yapalım. Bu geceyi hayatımızın yeni bir başlangıcı yapmaya çalışalım. Tövbe ve istiğfar ederek, Allah’tan affımızı dileyerek fakir, yetim, dul ve kimsesizlere yardım ederek, anne, baba, akraba ve komşularımızın hal ve hatırını sorarak, açları doyurarak, kaza ve nafile namazları kılarak ihya etmeye çalışalım. Milletimizin birlik ve beraberliği cennet vatanımızın her türlü felaketlerden muhafazası, devletimizin bekası, bütün Müslümanların ve insanlığın barış ve esenliğe kavuşması için Cenabı Allah’a yalvaralım. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad edelim. Camilere kadın-erkek, genç, çocuk hep birlikte koşarak ibadetlerimizi birlikte yapmaya çalışalım. Böylece yapılan ibadetlere en az bire bin verilen bu geceyi en güzel şekilde ihya ederek ömrümüzü manen uzatalım.

Hz. Aişe validemiz; “ Ey Allah’ın Resulü Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim” diye sorduğunda, Peygamberimiz: “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diye dua et buyurmuştur. Biz de böyle dua edelim.

Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “İsraf” olarak belirlenmiştir. Ömrümüze ömür katma fırsatı olan bu kadir gecesinde vaktimizi ve ömrümüzü israf etmeyelim.

Kadir gecesi münasebetiyle Kırıkkale genelindeki bütün camilerimizde teravih namazı öncesi ve sonrası özel programlar düzenlenmiştir.

Nur Camiinde Kadir Gecesi Özel Programı 21.20’de başlayıp 04.00’e kadar devam edecektir. Sesleri birbirinden güzel hafızlar tarafından Kur’an ziyafeti verilecek, özel tesbihat programları, hadis sohbetleri yapılacak, tesbih ve teheccüd namazları kılınacaktır.

Ayrıca arzu edenler, ikram getirerek birbirlerine sahur ikramı da yapabileceklerdir. Nur Camii Özel Programına tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Kırıkkaleli hemşerilerimin mübarek Kadir gecesini tebrik ediyorum.  Bu gecenin mu’minler için manen arınma ve temizlenmeye; insanlık alemi için sevgi ve barış dolu günlere kavuşmaya vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, Kur’an’ın aydınlığında huzur dolu günler dilerim.

Şahin YILDIRIM-Kırıkkale İl Müftüsü