10.12.2018

Mevlid Kandili camilerimizde coşkuyla kutlandı

İlçemiz Merkez camii'nde Mevlid Kandili münasebetiyle İlçe Müftümüz Muharrem EVİRGEN Hocamızın katılımı ile Mevlidi Nebi Özel Programı icra edildi.

Akşam namazından sonra başlayan Kandil özel programında Kur’an tilaveti, Mevlid-i şerif, ilahi, vaaz ve dualar edildi.

İlçe Müftümüz Muharrem EVİRGEN Hocamız vaazında Mevlid-i Nebi Haftasının ana teması olan "Peygamberimiz ve Gençlik" konusu hakkında cemaati bilgilendirdi. Müftü EVİRGEN sohbetinde:"Peygamberimizin bütün insanlığa önder ve rehber olduğunu ve Onun hayatını okuduğumuz zaman ona ilk iman edenlerin çoğunluğunun gençler olduğunu, peygamberimizin gençlere değer ve sorumluluk verdiğini ifade ederek konu ile ilgili bazı sahabelerin hayatlarından örnekler" verdi.

Kandil gecesinde İlçemize bağlı bütün merkez,kasaba ve köy camilerimizde İmam Hatip ve müezzin Kayyımlarımız tarafından  Mevlid Kandili Özel programları düzenlendi.Programlarda: Mevlid-i Şerif,ilahiler vaaz ve dualar edildi. Vatandaşların yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleşen programlarda Hz.Peygamber(s.a.v.) anılarak örnek hayatı anlatıldı.