08.03.2019

Regaib Kandili Coşkuyla Kutlandı

REGAİB KANDİLİ COŞKUYLA KUTLANDI

Üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, Yahşihan’daki camilerde manevi coşku içinde, dua ve ibadetlerle ihya edildi.

Hicri takvime göre, Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili, Türkiye'de ve İslam âleminde coşku ile idrak edildi.

Merkez ve Köy camilerimizde düzenlenen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi.

Programda din görevlileri Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Vatandaşlar yapılan dualara icabet etti.

Üç aylar ve kandil gecelerinin bir fırsat olduğunu ifade eden Yahşihan Müftüsü Muharrem EVİRGEN; bu aylarda muhasebe yapılması ve ibadetlerin artırılması gerektiğini belirterek Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyup bol bol tövbe istiğfarda bulunarak ebedi saadetimizi kurtaracak bir hayat yaşamamız gerektiğini söyledi.

Sohbetine devam eden Sayın Evirgen; Peygamber Efendimizin Recep ayı girdiğinde “Allah'ım, Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde dua ederek bu kutlu zamanların önemine dikkat çektiğini söyledi.

Müminler için bütün zamanların kıymetli olduğuna işaret eden Evirgen, bu zamanların Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerektiğine dikkat çekti.

Mübarek gün ve gecelerin, yaratılış gayesini idrak ederek yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerin ve yaşanılan hayatın muhasebe etmek için çok kıymetli fırsatlar olduğunu ifade eden Evirgen, Miraç Gecesi, Berat Gecesi,Kadir gecesi gibi zamanların kurtuluşa vesile olan ve değerlendirilmesi gereken mübarek geceler olduğunu belirtti.

Sohbetin ardından eller semaya kalkarak dualar edildi .