08.03.2019

Yahşihan'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetiyle Yahşihan İlçe Müftümüz Muharrem EVİRGEN tarafından Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile  KYK Kızılırmak yurdunda, Ümmühatun ve Haticehanım yurtlarından gelen öğrenciler ile yurt öğreticilerinin katılımıyla kutlama programı icra edilmiştir.

İlçemiz Merkez Çarşı Caminde ve İlçe Müftülüğümüze bağlı Gençlik Evinde İlçe vaizimiz Gülhan ESER ve Kur’an Kursu öğreticilerimiz tarafından bayanlara yönelik yapılan program Kuran Kursu öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile kutlanmıştır.

İlçe Müftümüz Muharrem EVİRGEN önderliğinde  İlçe Vaizemiz Gülhan ESER ve D grubu Kur’an Kursu öğretimiz Betül ÇALIK tarafından yapılan programda Kur’an-ı Kerimler, mevlid-i şerifler,semazen gösterisi,ilahiler ve salavatlar getirildi.

2019 teması “ İSLAM ve KADIN ’’ olan programda yaptığı konuşmada Sayın EVİRGEN; Kur’an, ana konularını insana sunarken kadını erkeğin bir türü olarak mütalaa etmez.  Erkek ve kadın, kendilerine  aynı veya eşit itibar verilmiş ve aynı veya eşit potansiyelle  teçhiz edilmiş insan türünün iki kategorisidir. Kur’an kadın olsun erkek olsun bütün insanları,   inançlarını fiiliyata dökmeye teşvik eder ve bunun için onlara büyük bir vaatte bulunur.

İslam dini, gerek ontolojik düzlemde gerekse dini sorumluluk, hukuki    ehliyet, temel hak ve hürriyetler noktasında eşitliği savunur. İslam, sosyal  hayatta dil, renk, cinsiyet, ırk, servet, güç vs. farklılıklarını olduğu gibi onaylayıp meşrulaştırmakta, ancak onların istismar edilmesine, kötüye kullanılmasına, bir kısım insanların bir kısım insanlara karşı üstünlük kurmada vesile edinmelerine vs. karşı çıkmaktadır. Burada dinin, toplumsal uzlaşma ve entegrasyonu sağlamaya yönelik tedbir aldığı anlaşılmaktadır.

Programda okunan şiirler ,semazen gösterisi ve  tiyatro gösterisi büyük ilgi topladı.