19.03.2019

İlçemizde 18 Mart Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü münasebetiyle Yahşihan’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yahşihan’daki şehit mezarlıklarında başlayan programa Kaymakam Fatih Yılmaz, Garnizon Komutanı Bakım Albay Ahmet Demir ,Yahşihan Belediye Başkan Vekili Adem Akbağ,İlçe Müftümüz Muharrem Evirgen , sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile şehit yakınları katıldı.

Çarşı Camii İmam Hatibi Bahattin Karatop tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program Cami ve Kur’an Kursu hocalarımızın aziz şehitlerimiz için okumuş oldukları 72 hatim’in duası İlçe Müftümüz Muharrem Evirgen tarafından yapıldı.

Şehitlik ziyaretinin ardından Yahşihan Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Organize sanayi Müdürlüğü Salonunda düzenlenen anma programına geçildi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle Yahşihan Müftülüğü ve Yahşihan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği  örgün eğitim-öğretime devam eden lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiiri ezbere okuyarak  Yahşihan birincisi olan Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Esma Öcal’a İlçe Müftülüğü tarafından temin edilen Kur’an-ı Kerim ve Çeyrek altın ödülü  Kaymakam Fatih Yılmaz tarafından verildi.

Program sonunda üzüm hoşafı ikram edildi.Etkinliğe kamu kurum ve kuruluş personeli,şehit yakınları,askeri personel,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.