16.03.2019

Üniversite Gençleri Sabah Namazında Buluşuyor

Türkiye genelinde uygulanan ’’ sabah namazı buluşmaları’’ İlçemizde Yenişehir ulu camii’nde üniversite öğrencilerine yönelik devam ediyor.

KYK’lar bölgesinde bulunan  Yenişehir ulu  Camii’nde düzenlenen ve İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen’in her Cuma sabahı  katıldığı sabah namazı buluşmaları etkinliği üniversitenin açık olduğu eğitim-öğretim dönemi boyunca devam ediyor.

Sabah namazından önce  İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen  yaklaşık yarım saat hadis dersi yaparken bir yandan da Cami İmam Hatibi Sebahattin Güldüren,Müezzin Kayyım Üzeyir Çavdar ve gençlerinde katkısıyla kahvaltı hazırlanıyor. Sabah namazının kılınmasının ardından  Gençlik kordinatörü Nurullah Parlak ve cami görevlilerince  yapılan tesbihat sonrası  üniversite öğrencileriyle cemaat birlikte kahvaltı yapıyor.

Çanakkale Ruhu Üniversite Öğrencilerine Anlatıldı

Yahşihan müftülüğü olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla İlçemiz Sinan Safter Peker Camiinde vaaz veren İlçe Müftümüz Muharrem Evirgen Üniversite gençlerine “Çanakkale Ruhu ve Şehitlik” hakkında vaaz etti.

Vaaz sonrası Cami ve Kur’an Kursu hocalarımızın aziz şehitlerimiz için okumuş oldukları 72 hatim’in duasını yaparak Cuma namazı eda edildi.