17.12.2019

Cami Hizmetlerinin Verimliliğinin Artırılması

Camiler, huzur ve sükûnun adresi, hayatın merkezidir. Kimi zaman hayatın karmaşası içinde insanların nefes almasını sağlayan ve onları manevi yönden yücelten bir mabet, kimi zaman çaresizler ve kimsesizler için sığınak, kimi zaman da yalnızlıktan bunalan ruhlar için sosyalleşme mekânıdır. İslâm kardeşliğinin ve birlikteliğinin sembolü olan camiler, belli kişi ve zümrelerin değil, kadın-erkek, genç-yaşlı her yaştan ve her sınıftan müslümanın rahatlıkla ziyaret edip ibadetlerini eda edebilecekleri yerlerdir.

Camilerden vatandaşlarımızın azami derecede istifade edebilmesini temin etmek ve cami merkezli din hizmetlerindeki etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla Başkanlığımızca çeşitli projelerin hayata geçirildiği bilinmektedir.

Bu doğrultuda Yahşihan Müftülüğü olarak her cami için haftalık çalışma proğramı hazırlanmış olup camilere asılmak üzere aylık mutat toplantıda  İmam-Hatip'lere teslim edilmiştir.