09.01.2020

Yahşihan'da Temel Aile Bilinci Seminerleri Gerçekleşti

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hedefi doğrultusunda planlanan seminerler İlçe Vaizlerimiz Uğur Öztürk ve Erol Kılıç'ın sunumları ile  6-8 Şubat 2020 tarihlerinde Kaymakamlığımız mavi salonunda gerçekleştirildi.

Aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin güçlendirilmesinin amaçlandığı seminerde konuşan İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkanına sahip din görevlilerinin kendileri ve ailelerinden başlayarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincinin ulaştırılmasının planlandığını ifade etti.

Ailenin toplumun çekirdeği olduğunu belirten Evirgen, "Aile, sadakat, samimiyet, sevgi ve merhamet merkezidir. Böylesi bir aile, toplumunu geleceğe hazırlayan önemli bir görevi ifa etmiş olur. Ailede çocuk, anne babaya karşı saygıyı yitirmişse, eşler arası saygı ve sevgi kalmamış ise nezaket gitmişse işte o zaman toplumda huzursuzluk kendiliğinden meydana gelir." dedi.

Programa katılan İl Müftüsü Şahin Yıldırım seminer sonunda ilçe müftülüğümüzün hazırlamış olduğu Katılım Belgelerini seminere katılan personelimize dağıtarak teşekkür etti.