04.02.2020

Camiler, Çocuklarla Şenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz" sloganı ile sömestr tatili süresince öğrencilerin cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir proje hazırladı.

18 Ocak Cumartesi günü sabah namazı ile başlayan proje 2 Şubat 2020 Pazar günü tamamlanmış oldu.

Bu proje kapsamında Yahşihan İlçe Müftülüğü, camiye devam eden çocuklara yönelik düzenlediği farklı etkinliklerle çocukları bir yandan eğlendirirken diğer yandan ibadet etme ve öğrenmenin sevincini yaşattı.

Gerçekleştirilen projede başarılı olan öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

Yahşihan İlçe Müftülüğü tarafından, "Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz" projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri 15 tatil boyunca cemaate ve namaza devamı sağlama ile namaz dualarının ezberlenmesi konusunda birbirleriyle yarıştırlar.

Yarışmada birinci olan öğrencilere Yahşihan İlçe Müftülüğünün almış olduğu Kol Saatleri hediye edilirken projeye isim yazdıran ve puan toplayan her öğrenci kendi camisince alınan hediyeleri kazandı.

Çocuklara verilen hediyeler , cami derneklerince ve cami cemaatinden hayırsever vatandaşlar tarafından taktim edildi.