04.12.2020

ÖZGEÇMİŞ

SADETTİN YÜCE

ÖZ GEÇMİŞ

-1980 yılında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde doğdu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra İstanbul’da Avcılar Merkez Kur’ân Kursunda hafızlığını tamamladı.

-2001 yılında Tosya İmam Hatip lisesini birincilikle bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı.

-2006 yılında İlahiyat fakültesinden mezun oldu. Mezun olmadan birkaç ay önce Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak göreve başladı. Kırklareli/Demirköy, Sakarya/Geyve ve Sakarya/Adapazarı’nda imam-hatip olarak görev yaptı.

-2008 yılında Sakarya Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalında Yüksek Lisansa başladı. 2010 yılında “Dârimî ile Buhârî’nin Rikâk Bölümlerinin Tahlili” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı.

-2011 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi aldı.

-2013 yılında Fransa’ya uzun süreli olarak yurt dışı görevine gitti. Marsilya Başkonsolosluğu ve Lyon Ataşeliğine bağlı Centre Culturel Turc Beziers’de 4 yıl görev yaptı.

-2017 yılında Adapazarı’ndaki görevine döndü. 1 yıl sonra Trabzon Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini kazandı. 2021 yılında İhtisas’tan mezun oldu ve Sakarya’nın Ferizli ilçesine vaiz olarak atandı. Ferizli’de yaklaşık iki yıl vaiz ve gençlik koordinatörü olarak görev yaptı.

-2022 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalında doktara eğitimine başladı. Ders dönemini bitirdi. Doktora eğitimi devam etmektedir.

-2023 yılında Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine müftü olarak atanan Sadettin YÜCE evli ve iki çocuk babası olup Arapça, İngilizce ve başlangıç seviyesinde Fransızca bilmektedir.